maandag 15 februari 2016

ASV2 laat koplopers nog niet lopen



ASV2 blijft ook na deze ronde in het kielzog van de koplopers met een derde plaats. Met 4-4 gelijkspelen tegen de ratingfavoriet LSG 3 was een prima teamprestatie. 
Op bord 1 wist een door gezondheidsklachten geplaagde Sander niet tot zijn beste spel te komen en moest het punt al vroeg laten aan de kopman van LSG 3. 
Johan wist echter op bord 2 de score weer gelijk te trekken. Hij kwam met materieelvoordeel uit het middenspel naar, wat leek, een ingewikkeld eindspel. Daar liet hij met een feilloze techniek zien hoe je pionnen neutraliseert in het eindspel. 
Op bord 7 kreeg Pieter de variant tegen waardoor hij twee rondes geleden zo snel verloor. Pieter leert echter van zijn fouten en kwam ditmaal uitstekend uit de opening met een mooi tijdsvoordeel. Een enkele pion voordeel werd in een T+L tegen T+P eindspel mooi tot winst gevoerd. 
Waar Pieter juist in vorm raakt, moest topscoorder Jan zijn eerste nederlaag slikken. Met wit bereikte hij weliswaar weinig in de opening, maar in het eindspel ging het helaas mis toen hij een combinatie over het hoofd zag.

Met deze 2-2 stand kon het nog alle kanten op al leek het eerder de Leidse kant op te gaan. John worstelt met een ogenschijnlijke vormcrisis. Met wit kreeg hij een Benoni in de voorhand op het bord, maar als je geen Benoni speelt of het geregeld tegen krijgt dan is het lastig om het juiste plan te vinden. In de complicaties ging het ergens mis en kwam LSG op 2-3. 
Sjoerd kreeg een oerdegelijke Slavische variant op het bord waar zijn tegenstander bijna risicoloos op een klein voordeeltje kon leunen. Een Arnhems remiseaanbod werd na enig overleg geweigerd met de weinig verhullende zet g4. Dat leverde wit een aanval op en zwart counterkansen. De eerste de beste counterkans werd gegrepen en de witte aanval verdween als sneeuw voor de zon samen met zijn oprukkende g-pion. In het resterende toreneindspel met een pluspion werd het punt keurig binnen gehaald.

Met 3-3 waren de winstkansen voor ASV verkeken en was het hopen op een gelijkspel. Zowel Richard als Koen zaten een eindspel met een pion minder te verdedigen maar beide slaagden daar keurig in.

Met het gelijkspel houden zowel ASV als LSG koploper Bennekom in het vizier. In de laatste drie ronden kan alles nog gebeuren.

Sjoerd

Geen opmerkingen:

Een reactie posten