donderdag 31 maart 2016

Slikken en doorgaan.:



Richard speelt schaak zoals Feyenoord voetbalt: Schonkig onbehouwen en vooral op kracht in plaats van souplesse. Ofschoon Fritz hem tot zijn blunder in tijdnood gelijk gaf, een vette plus, moet je het maar willen om de hele partij te spelen met een pionnenstructuur die deed denken aan een gebit van een 80-jarige junk. En evenals Feyenoord lukte het hem niet om de vis op het droge te krijgen, erger , onze ketelbink ging volledig nat.
Gaan we verder met de tweede nederlaag van die dag, het echec van Johan. Onze jonge hond was met de motor naar de speelzaal gekomen en wist nadat hij achter het bord had plaatsgenomen helaas het gas niet terug te nemen. In een aanvankelijk goede partij vloog hij zijn opponent naar de strot om zijn karkas ergens in de woestijn achter te laten. In zijn hoofd was hij namelijk nog steeds bezig met Parijs-Dakar. Vlak voor de meet wist zijn snode tegenstander helaas een toeschouwer voor zijn wielen te gooien hetgeen resulteerde in een verwoestende crash.
Sjoerd heeft veel verstand van whiskey. Na afloop hadden we hier dan ook een geanimeerd gesprek over. Het zou fijn zijn wanneer hij al zijn subtiele kennis en slimme wetenswaardigheden met betrekking tot whiskey ook op het schaakbord te berde kon brengen. Nu werd hij opgeknoopt aan zijn eigen diepzinnigheden.
Dit waren de drie nullen.
De rest van ons speelde remise en de eerlijkheid gebiedt mij te zeggen dat ik deze potjes niet echt gevolgd heb. Misschien voortaan van te voren afspreken wie het verslag schrijft...
Mijn schaak is zoals Vitesse. Hier ga ik  verder niet op in alleen de ene constatering dat het dit seizoen maar niet lukt om gewonnen stellingen te winnen. Plus 2.5 gemist. Bah.
Lichtpunt van de dag was het briljante radioverslag van Radio Rijnmond in de auto terug van de wedstrijd Feyenoord vs de Graafschap. Hier werd azijn pissen tot kunstvorm verheven.
De volgende keer ben ik er niet bij dus verwacht ik een top resultaat. De beste stuurlui staan namelijk nog steeds aan wal. Het kan ook moeilijk slechter dan deze keer. We hebben ons best gedaan , ze waren gewoon beter.

sander

Geen opmerkingen:

Een reactie posten