maandag 7 november 2016

Onderuit tegen Boven IJ.




In de 3e ronde trad het 2e van ASV aan tegen de hoofdmacht van Boven IJ uit onze hoofdstad. Op papier een gelijkwaardige tegenstander die echter bij aanvang van deze ronde onderaan stond.
Dat je niet teveel waarde moet hechten aan de stand werd wederom benadrukt met een redelijk kansloze nederlaag van ons team.
Aangezien ik vrij weinig heb meegekregen van de andere partijen is onderstaande een vrije interpretatie van wat zich gisteren op de borden afspeelde.

We beginnen met het goede nieuws  en dat is dat ik weer een tegenstander trof die een remisestelling binnen een tweetal zetten wist te verprutsen. Mijn spel lijkt dit seizoen nergens op, maar aangezien tegenstanders de punten mij graag kado doen verwacht ik volgend jaar oktober weer de topscorerspen in ontvangst te mogen nemen.

Gerben viel in op bord 8 voor de afwezige John en leek met wit een prima stelling op te bouwen. Tegen de tijd dat hij opgaf was de zwarte dame zijn koningstelling binnengelopen om behoorlijke schade aan te richten, geen idee waar het fout is gegaan.

Richard zijn tegenstander had met de witte stukken niet de intentie er een boeiende partij van te maken. Na de opening werden de dames geruild en kon de vredespijp snel gerookt worden.

Pieter speelde met zwart tegen de sterkste speler van Boven IJ en wist knap remise te houden tegen dit kanon met een ELO van ruim 2200. De resultaten van Pieter doen mij vermoeden dat hij volgend seizoen wordt weggeplukt door de mannen van ons 1e. Zover is het echter nog niet en voorlopig genieten wij nog even van het spel van onze Benjamin.

Sander kon zijn goede partij van afgelopen donderdag geen vervolg geven en moest in een eindspel van toren tegen paard berusten in remise.

Sjoerd had in de opening en het vroege middenspel een mooi ruimteoverwicht opgebouwd maar kon dit helaas geen goed vervolg geven. Toen zijn tegenstander een goede counter leek te hebben trok Sjoerd op tijd aan de handrem met een eeuwig schaak tot gevolg.

Jan zat op bord 7 de slaap nog uit zijn ogen te wrijven toen zijn tegenstander met Pd5, Pxc7 en Pxa8 al een kwaliteitje binnen hengelde. Jan ging er eens goed voor zitten, lichte stukken op de onderste 2 rijen en op avontuur met de zwarte dame.
Een moeilijke stelling ontstond waarin Jan steeds net genoeg dreiging wist te creeeren om een snelle nederlaag te voorkomen. Wit liet zich echter niet gek maken en wist na dameruil in het verre eindspel alsnog te winnen.

De partij van Johan op bord 2 heb ik helemaal niet gevolgd maar deze ging helaas ook verloren.

Koen


Geen opmerkingen:

Een reactie posten