zaterdag 4 januari 2014

ASV 2 knap langs sterk Santpoort

ASV 2 moest zich in de tweede ronde herstellen van het verlies in de eerste ronde. Daar was Santpoort nu niet meteen de makkelijkste tegenstander voor. Een sterke start leverde zaterdag echter toch de winst op. John Sloots speelde tegen Daan Haver helemaal zijn eigen spel. De ASV-er won dan ook na een goed gespeelde partij. Johan Wolbers bracht ASV 2 ten koste van Wim Eveleens op 2-0.  Het was een fase in de wedstrijd dat ASV 2 de wind in de zeilen had. Sander Berkhout bood in gelijke stelling Peter de Roode remise aan. De Santpoorter weigerde gezien de stand, waarna Sander Berkhout een kwaliteit won en zes zetten later de partij. Peter Boel kwam in zijn voorbereiding terecht. Hij was de enige die van te voren kon weten tegen wie hij zou moeten spelen.
De ASV-er speelde de partij tegen Ilias van der Lende erg nauwkeurig en won eigenlijk vanuit de opening. Jan Knuiman kwam ook al in een voorbereide variant terecht en speelde een solide partij tegen Nathalie van der Lende. Jan Knuiman had steeds een kleine plus, maar remise was een terechte uitslag. Daarmee waren de matchpunten binnen en dat was maar goed ook, want de koek was op aan Arnhemse kant. Invaller Paul Schoenmakers speelde lang prima en kwam uiteindelijk in een eindspel maar zware stukken terecht. De koning van Paul stond iets kwetsbaarder dan die van Bas Haver. De Santpoorter buitte keurig uit. Torenverlies met matdreiging werd de ASV-er fataal.
Remco Gerlich heeft de gehele partij niet gerokeerd en heeft ongelofelijk inventief gemanoeuvreerd om de tegenstander niet binnen te laten. Patrick van Lommel vond na ruil van een paar belangrijke pionnen op de damevleugel toch een paar gaatjes. Remco Gerlich kon het binnendringen van stukken niet meer voorkomen. Het kostte Remco haver en goed om niet mat te gaan met zijn koning bloot in het midden. Richard van der Wel speelde een goede opening en kreeg een mataanval. De Arnhemse captain rekende volledig verkeerd en verloor in deze aanval een stuk tegen Wim Laurens Gravemaker. Na dameruil ontstond een ingewikkeld eindspel met een pion voor het stuk. Gravemaker kon met zijn behaalde dame een pion op h2 juist stoppen. Hij wist vervolgens heel kunstig alles te ruilen, waarna de laatste pion hem de winst bracht. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten